Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с грис и кашкавал

Картофена супа с грис и кашкавал

Картофена супа с грис и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • магданоз - ½ връзка
  • грис - 50 г
  • кашкавал - 60 г
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сгорещете олиото, запържете в него гриса и прибавете постепенно 1 л гореща вода, като бъркате непрекъснато.

Сипете обелените и нарязани на кубчета картофи и варете на умерен огън 25 мин.

Малко преди да свалите картофената супа от огъня, я наръсете със ситно нарязания магданоз, а преди да я поднесете – с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: