Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бъркани Палачинки

Бъркани Палачинки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Бъркани Палачинки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Лесна рецепта за бъркани палачинки, която просто няма как да объркате - хапвайте с удоволствие и споделяйте с приятели"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 70 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - 2 с.л.
  • сладко - за поднасяне
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Другото име на бърканите палачинки е Кайзершмарн. Обикновено се поднасят със сливово сладко, но може да използвате каквото си пожелаете.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипката сол до твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците с ваниловата захар, захарта, брашното и прясното мляко. Добавете разбитите белтъците и с въртеливи движения с шпатула разбърквайте до хомогенна смес.

Загрейте маслото на умерена температура в незалепващ тиган на котлона. Сипете пухкавата смес в тигана. След около 4-5 мин. проверете дали палачинката се е запекла и е станала златиста отдолу.

При готовност я обърнете. Можете да я плъзнете върху чиния със запечената част отдолу и след това по-лесно ще я обърнете в тигана, за да се запече и горната част.

Докато се готви и от другата страна можете с шпатула да я разделите (да я разкъсате) на парчета. Парчетата могат да бъдат различни и неправилно нарязани и разбъркани.

При готовност извадете накъсаните палачинки в чиния и я поръсете с пудра захар. Поднесете палачинката със сладко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусни палачинки за ценители!
03.10.2020 15:40