Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Тиквички с яйца и чесън

Тиквички с яйца и чесън

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Тиквички с яйца и чесън
Снимка: Мария Симова
1 / 3
27/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Свежо, нашенско и много вкусно - само за приятели"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. (около 250 - 300 г)
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и на режете на ситни кубчета тиквичката и лука.

В тиган нагрейте малко олио и запържете лука до омекване. Добавете нарязаната тиквичка и запържете за около 5-6 минути, докато течността се изпари.

Прибавете пресования чесън, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Отделно много добре разбийте яйцата с щипка сол и залейте зеленчука с тях.

Поръсете с пресен и ситно нарязан копър, затворете капака на тигана и задушете за около 3 минути.

Готви се бързо и просто, но се получава много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: