Начин на приготвяне
Измийте и отстранете дръжките на тиквичките. Настържете, посолете и ги оставете да се отцедят за около час. При готовност вземете с шепи от настърганите тиквички и изстискайте колкото може повече от сока им.
Изстисканите и настъргани тиквички сложете в купа и добавете към тях яйцето, брашното, пресования чесън, нарязания копър и настърганото сирене. Хубаво разбъркайте всичко, за да се получи гъста еднородна смес.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и с лъжица сипете от сместа за кюфтета от тиквички. Пържете от едната страна до златисто и обърнете с шпатула, за да се изпържат и от другата страна, или по 2-3 мин. от страна.
Извадете готовите зеленчукови кюфтета в чиния застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. По желание сервирайте с млечен сос от гъсто кисело мляко с орехи, чесън и копър. След това ви остава само да се насладите на тези невероятни кюфтета от тиквички и чесън!