Начин на приготвяне
Освежаваща лятна супа с хрупкава краставичка и тученица! Подходяща за поднасяне с препечени филийки, към печени картофки, зеленчуци на фурна и много други вкусотийки.
Разбъркваме киселото мляко в кофичката докато получим кремообразна консистенция и я изсипваме в купа.
Към него започваме да прибавяме и всички други съставки в този ред: рендосваме краставицата, много наситно нарязания прясно набран копър, откъснатите листенца тученица от стръковете.
В малка тенджерка сваряваме за 5 минути в 1 пръст вода наситно нарязаните листа щир и лобода, след което изцедени и леко охладени ги прибавяме в купата със сместа. Подправяме с прясно смлян черен пипер за по-наситен вкус, хималайска фина сол, шарлан и оцет балсамико / бяла салатна подправка.
Разбъркваме хубаво и когато всичко вече се е опознало равномерно, сипваме водата на нежна струйка докато бъркаме! По желание може да се охлади преди сервиране!
Коментари