Начин на приготвяне
Чушката се нарязва на дребни кубчета, половин краставица също. Те са за поръска върху студената супа. Оставят се настрана.
Ядките се запичат в сух тиган при непрекъснато разбъркване, колкото да пуснат аромат, и веднага се свалят, оставят се настрана.
В купата на блендера се се слагат всички останали съставки, авокадото, останалите краставици, заквасената сметана, лимонов сок, сол и смлян черен пипер.
Всичко се смила до гладка смес. Ако е прекалено гъста супата с авокадо, се налива малко ледена вода.
Сервира се студена лятна супа с авокадо, като се поръсва с капки Табаско, да има пикантен вкус, запечените ядки, нарязаните на дребни кубчета чушка и краставица, поръсва се със струйка зехтин и малко наситнен магданоз и копър.
Вижте още ядете ли правилно авокадо и защо да хапваме повече авокадо?