Постен сладкиш с тиква и грис

29/06/2019
"Ето го и победителят в категорията Вкусни сладкиши по време на пости "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 911
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Тиквата се настъргва и се смесва със кафявата захар, ваниловата захар, двата вида мляко, олиото, соковете от цитрусите и кората им, настъргана на фино ренде.

2. Добавят се брашното и бакпулверът и се разбъркват много добре, за да няма бучки. Накрая се слага грис и отново се разбърква до хомогенност. Сместа трябва да е по-скоро рядка, защото при печене грисът ще набъбне и ще поеме течността.

3. Тиквената смес се сипва в тавичка с диаметър 26-28 см., покрита с хартия за печене. Хартията е добре също да бъде намазнена. Отгоре се пръсват шамфъстъците, като леко се разбърква, за да не стоят съвсем на повърхността, а повечето да потънат навътре. По повърхността се поръсва кафява захар.

4. Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути или до суха клечка. Не бухва почти, което е разбираемо предвид продуктите, но пък става леко влажен, много ароматен и вкусен.

По желание може да бъде и сиропиран, за да стане сочен и още по-сладък.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар