Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Постен сладкиш с ябълки, грис и ядки

Постен сладкиш с ябълки, грис и ядки

Постен сладкиш с ябълки, грис и ядки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"В сезона на постните сладкиши вече си имаме и фаворит - опитайте тази вкусотия с ябълки, грис и ядки"

Необходими Продукти

  • пшеничен грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 средно големи ябълки (сочни)
  • олио - 1 к.ч.
  • орехи - 1 шепа
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме две купи, като в едната поставяме сухите съставки, а в другата ябълките.

Обелваме и настъргваме ябълките, слагаме при тях канелата и оставяме настрана да си пуснат сока и след това прибавяме и олиото. В другата купа смесваме сухите съставки.

В квадратна тава слагаме хартия за печене и започваме да редуваме смесите. Първо сухата смес, после от ябълките – така, докато свършат смесите.

Накрая завършваме с ябълки. Отгоре поръсваме с нарязаните орехови ядки и сусама.

Печем ябълковия сладкиш около 40-50 минути. По желание можете да поръсите с пудра захар.

Постният сладкиш с ябълки, грис и ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: