Начин на приготвяне
Фурната включваме на 180°C градуса.
Кравето масло и захарта разбиваме с миксер. Добавяме медa и разбъркваме добре. След това слагаме яйцата едно по едно, като след всяко разбиваме до хомогенна смес. Добавяме накрая и ванилията и разбиваме за кратко.
В отделна купа пресяваме брашното с бакпулвера. Добавят се по малко към маслената смес и замесваме меко тесто. Ако е нужно, добавяме още брашно и месим, докато престане да лепне. Разточваме върху хартия за печене с дебелина 2-3 мм. Преместваме в тавата на фурната заедно с хартията. Режем кръгове с диаметър 7 см. Набождаме ги с вилица. Печем тестото в загрятата фурна за 10-15 минути. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да се охладят за 3-4 минути. Бисквитите ги разделяме по очертанията. Оставяме ги да се охладят напълно.
Завираме млякото. Жълтъците, яйцето и захарта разбиваме на гъст крем. Добавяме пресятото брашно и царевичното нишесте. Разбиваме за кратко с миксер. Към разбитите продукти прибавяме малко по-малко с непрекъснато разбиване на ниска скорост врялото мляко. Връщаме сместа обратно на котлона на по-слаб огън и бъркаме с телена бъркалка до гъст крем.
Накрая добавяме бучките масло една по една. Разбъркваме, докато всяка бучка се разтопи, и след това се добавя следващата. Накрая добавяме и ванилията.
Кремът за нашите бисквитени тортички се охлажда на стайна температура и бъркаме от време на време.
Охладените бисквити слепваме с охладения крем, като за една тортичка се използват 3 бисквитки. Мини тортичките се поръсват с настърган шоколад.
Мини бисквитените тортички се да се охладят в хладилник.