Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Банички с шунка, топено сирене и песто

Банички с шунка, топено сирене и песто

Банички с шунка, топено сирене и песто
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Отказваме да станем от кревата, ако на масата не ни очакват топли Банички с шунка и ароматна плънка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • шунка - 200 г (на слайсове)
  • топено сирене - 150 г
  • песто - 1 с.л. (босилеково)
  • олио - 30 мл
  • масло - 50 г
  • жълтък - 1 бр. (за намазване)
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете топеното сирене и шунката.

Разтопете маслото и го смесете с олиото. Добавете към тях пестото и разбъркайте.

Разрежете корите за баница през средата откъм широката част. Вземете една кора и я намажете с четка със смесените масло, олио и песто.

Сложете в единия край по парче шунка и топено сирене. Прегънете навътре двата външни края, за да не изтича плънката по време на печене, и навийте на руло като пуричка.

Застелете тава с хартия за печене. Наредете баничките и ги намажете с жълтък, смесен с 1 с.л вода.

Поръсете със сусам и печете в заграта фурна на 180 градуса за 20 минути, докато се зачервят.

Вкусни и ароматни банички с шунка, топено сирене и песто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: