Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на тънки ленти. Бланширайте тиквичките в подсолена вряща вода за 3-4 мин. след което извадете в гевгир и изчакайте да се отцеди водата.
В купа разбийте яйцето с прясното мляко, щипка сол и щипка черен пипер. Върху всяка лента от тиквичка сложете малко парче моцарела и покрийте с двата края.
Набрашнете, потопете в разбитото яйце и оваляйте в галета. Застелете тава с хартия за печене.
Наредете тиквичките, полейте всяка с една чаена лъжичка зехтин и изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 15 мин. или до приятен загар.
Сервирайте панираните тиквички топли. Хрупкави и много вкусни за тези панирани тиквички с моцарела на фурна.
Да ви е сладко!