Пай с кайсии и лимоново пюре

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
02/07/2019
"Разбирате какво е наистина вкусен пай едва когато приготвите и опитате този "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 663
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кайсии - 6 - 7 бр. и още 3 - 4 кайсии
  • картофено нишесте - 50 г
  • олио - 125 мл зехтин
  • прясно мляко - 50 мл
  • лимончело - 30 мл
  • лимони - 1 цял средна големина, тънка кора
  • брашно - 300 г
  • захар - 150 г, кристал
  • яйца - 3 бр L
  • бакпулвер - 8 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лимончело - 30 мл
  • кафява захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 175 градуса;

Тортена форма с ринг диаметър 20 см намаслена с парче масло и посипана с малко брашно, изтупва се брашното.

Във вряща вода се поставя лимонът, въпреки че съм ползвала БИО такъв, за около 20 сек. Изважда се и се нарязва на парчета заедно с кората.

Кайсиите се разполовяват, а допълнителните кайсии се нарязват на средно дребни кубчета.

В робот се поставят всички продукти по рецептата, без бакпулвер и млякото.

Разбиват се за около 1-3 мин в зависимост от силата на робота. Добавя се прясното мляко, отново се разбива на 1 оборот и отгоре се посипва бакпулверът, разбива се отново на 1 оборот, колкото да се смеси с продуктите.

Разбитото тесто се изсипва в купа, добавят се допълнителните кубчета кайсии, разбърква се.

Цялата смес се изсипва във формата, заглажда се. Отгоре се подреждат половинките кайсии. Посипва се с кафява захар.

Паят с кайсии и лимоново пюре се пече че се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се от фурната плодовият пай, охлажда се за около 20-23 мин във формата и се освобождава от ринга. Напълно се охлажда върху решетка и се посипва с пудра захар.

Източник: La cucina Sottosopra

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар