Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и меда.
Прибавете последователно киселото мляко, маслото (предварително разтопено), бакпулвера и кокосовото брашно, бъркайки с лъжица.
Покрийте формата, в която ще печете сладкиша, с хартия за печене.
Моята форма е правоъгълна с размери 16х26 см.
Изсипете сместа за пая в съда за печене и с помощта на обратната страна на лъжица оформете основата, като леко притискате.
Може да го направите и с пръсти.
Оформете също и малък борд.
Поръсете основата за пая с шоколадовите капки, като заделите малка част от тях, с които ще напълните кайсиите.
Измийте и подсушете кайсиите. Разрежете ги на две половини и ги наредете ги върху тестото.
Във всяка кайсия сложете по няколко капки шоколад.
Поръсете сладкиша с филиран бадем и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170°С за 20-25 минути, докато леко се запече.
Готовия пай охладете и след това поръсете с малко пудра захар.
Кокосовият пай с кайсии (без глутен) е готов.