Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с кайсии и лимоново пюре

Пай с кайсии и лимоново пюре

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пай с кайсии и лимоново пюре5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Разбирате какво е наистина вкусен пай едва когато приготвите и опитате този"

Необходими Продукти

  • кайсии - 6 - 7 бр. и още 3 - 4 кайсии
  • картофено нишесте - 50 г
  • олио - 125 мл зехтин
  • прясно мляко - 50 мл
  • лимончело - 30 мл
  • лимони - 1 цял средна големина, тънка кора
  • брашно - 300 г
  • захар - 150 г, кристал
  • яйца - 3 бр L
  • бакпулвер - 8 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • кафява захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 175 градуса;

Тортена форма с ринг диаметър 20 см намаслена с парче масло и посипана с малко брашно, изтупва се брашното.

Във вряща вода се поставя лимонът, въпреки че съм ползвала БИО такъв, за около 20 сек. Изважда се и се нарязва на парчета заедно с кората.

Кайсиите се разполовяват, а допълнителните кайсии се нарязват на средно дребни кубчета.

В робот се поставят всички продукти по рецептата, без бакпулвер и млякото.

Разбиват се за около 1-3 мин в зависимост от силата на робота. Добавя се прясното мляко, отново се разбива на 1 оборот и отгоре се посипва бакпулверът, разбива се отново на 1 оборот, колкото да се смеси с продуктите.

Разбитото тесто се изсипва в купа, добавят се допълнителните кубчета кайсии, разбърква се.

Цялата смес се изсипва във формата, заглажда се. Отгоре се подреждат половинките кайсии. Посипва се с кафява захар.

Паят с кайсии и лимоново пюре се пече че се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се от фурната плодовият пай, охлажда се за около 20-23 мин във формата и се освобождава от ринга. Напълно се охлажда върху решетка и се посипва с пудра захар.

Източник: La cucina Sottosopra

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: