Начин на приготвяне
Включваме фурната да се нагрява. Кайсиите от компота се изцеждат с помощта на гевгир. Тавичката се намазва с малко олио и се наръсва с брашно.
В отделен съд се разбъркват и прибавят последователно: захарта и маргаринът, едно по едно 4-те яйца, киселото мляко, брашното, ванилията, натрошените орехови ядки, сушените плодове и бакпулверът. Сместа се изсипва в тавичката.
Кайсиите (ако са пресни – разцепени на половинки) се потапят с коричката в малко брашно, сипано в паничка, и се подреждат равномерно върху тестото с меката част нагоре.
Паят се слага в сгорещената фурна и щом стане светло-златист, фурната се превключва на 220 градуса. След 40 минути е готов. Сервира се студен (ако преди това не бъде излапан от някой лакомник).