Свински ребра конфи

03/07/2019
"Бъдете напълно честни с вас - ако имахте тези ребърца на масата, щяхте ли да си ги поделите с някого "
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца654
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински ребра - 500 г
  • мас - 450 г патешка или свинска
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Свинските ребърца се измиват и подсушават добре. В средата им се прави цепка по костта по желание и се нарязват на парчета от по 3-4 ребра. Целта е да се поберат в по-тесен съд.

2. Указаното количество патешка или свинска мас (с патешка резултатът е много по-добър) се разтапя на котлона, без да завира, и с нея се заливат ребърцата, така че да останат напълно покрити с мазнина.

3. Съдът се поставя във фурна, загрята на 90 градуса, и при тази ниска температура се оставя да се готви 4-5 часа. Резултатът е вкусно, неустоимо крехко месо.

4. Ребрата се изваждат от мазнината и тя се прецежда и запазва за други цели по желание - картофки или друго готвене по метода конфи.

5. За да завършите вашите свински ребърца конфи, поръсете ги със сол и подправките и запечете за 10 минутки в загрята на 190 градуса фурна.

6. Поднесете с картофки, други зеленчуци или свежа салата.

Добър апетит!

Това ястие върви с

Пино Ноар & Мерло

Комбиниране с храна:
Виното се съчетава с голям брой храни и пикантни блюда. Подходящо е за някои видове яйчени салати, паста, бели и червени меса, дивеч и сирена.
Сервира се със стайна температура.
Разфасовки: 375 мл/ 750 мл

Цвят: свеж, рубинен
Аромат: плодово начало, зряла вишна, череша, къпина, дъх на ароматна трева, едва доловими и елегантни дъбови щрихи
Вкус: свеж, сочен, хармонична мекота, добра дължина и пълнота, плодов финал със стимулиращ осезанието спомен

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар