Свински ребра на фурна

Свински ребра на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Любимите свински ребра на фурна - ето как се приготвят"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 3 кг
  • сол
  • черен
  • червен пипер
  • сос уорчестър - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • лют пипер
  • сумак
  • зехтин - 5 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се свинските ребра. Разбъркват се с подправките и се оставят за 2 часа, да се овкусят добре.

Нареждат се в тава. Сипва се вода или бира до половината нивото на месото.

Нарязват се парченца масло върху ребърцата.

Печете свинското се час на 200°C под фолио.

След това се маха фолиото, намалява се фурната на 180°C и се пече до красив загар.

От време на време се поливат свински ребра на фурна със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сумак е подправка с леко кисел вкус. Използва се често в Турция за овкусяване на месо, приготвено на фурна или скара (и не само).
15.11.2022 10:04
2
Анонимен
Анонимен
Kakvo e ""sumak"" ?
07.11.2022 14:04
1