Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното.
Смесете прясното мляко и водата. Затоплете ги леко. Добавете маята и меда, разбъркайте течността, докато се разтворят съставките. Излейте при брашното.
Добавете още жълтъка, солта и зехтина. Настържете 50 г от кашкавала, а останалия нарежете на кубчета. Прибавете го в купата.
Замесете меко тесто. Измесеното тесто оставете в купата, покрийте с парче найлон и кърпа. Изчакайте, докато тестото удвои обема си.
На набрашнена повърхност разточете неголям правоъгълник. Навийте го на руло.
Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Поставете хляба вътре. Оставете го отново за около 30 мин. Втасалият добре хляб намажете със зехтин и поръсете с макови семенца.
Изпечете хляба с кашкавал в предварително загрята на 200°C фурна за около 35 мин.
Охладете готовия хляб на решетка.