Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чуден хляб с кашкавал

Чуден хляб с кашкавал

VecaVeca
Мастър Шеф
296622k300
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Чуден хляб с кашкавал
Снимка: Veca
1 / 9
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Дадохме ви рецепта за една доза, но не се колебайте да направите две, ще ви трябва"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 180 г
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладко мляко, добавете захарта, 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете да престои 10 минути.

Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете маята, киселото мляко, солта, олиото и замесете тесто за хляб. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

Прехвърлете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разточете на правоъгълник. Изрежете едната страна с остър нож на 6 места.

Подредете едро настъргания кашкавал и навийте тестените рула (започнете с частта, която не се нарязва - както е показано на снимката).

Поставете рулото в надлъжна форма, застлана с хартия за печене. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 15 минути. Печете домашния хляб в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Извадете готовия чуден хляб с кашкавал от фурната, поръсете с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа. Оставете да се охлади и сервирайте.

Съвет: Преди употреба оставете хляба на стайна температура поне половин час, никога не го хапвайте веднага след изваждането му от хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: