Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното и направете кладенче. Сипете вътре половин чаша топла вода, маята и захарта. Разбъркайте леко и покрийте съда с кърпа за 15 минути, докато маята се активира.
След това прибавете останалата вода, солта, яйцето и разбъркайте всичко с лъжица до хомогенизиране на сместа. Покрийте отново съда с кърпа и оставете да втаса за 30-40 минути.
Щом тестото удвои обема си, вземете две лъжици и с тяхна помощ оформете топче.
Загрейте олио в дълбок съд и пържете мекичките от двете страни до златисто.
Поставете готовите мекици върху домакинска хартия, за да поеме излишната мазнина.
След това още топли ги полейте обилно с мед и поръсете с нарязани орехови ядки и канела.
Бързи и много вкусни гръцки мекички, подходящи за закуска.
Добър апетит!