Тиквени палачинки с кайма и гъби

04/07/2019
"А има и палачинки, които сервираме задължително с добре изстудено бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 396
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Посолете ги със сол и ги оставете за около 30 минути, докато си пуснат сока.

Чукнете яйцата и ги разбийте. Прибавете ги към тиквичките, добавете брашното и разбъркайте до еднородност.

Трябва да се получи гъсто палачинково тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/. Вода не е необходима, защото тиквичките отделят достатъчно сок.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и го намажете с олио. Сложете един черпак от сместа, разстелете и изпечете палачинката от двете страни до готовност.

Работете така до изчерпване на палачинковото тесто.

Сотирайте гъбите.

Намажете всяка палачинка с кайма, сложете от гъбите и свийте на руло.

Наредете палачинковите рула в тава, застлана с домакинска хартия.

Намажете палачинките с майонеза и запечете за около 15 минути.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Преди поднасяне поръсете тиквени палачинки с кайма и гъби със свеж копър.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Elena Mateva
Elena Mateva
05.07.2019 00:17
Много интересна и оригинална рецепта!
1
0