Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Тиквени палачинки

Тиквени палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Тиквени палачинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5-6 бр.
"Царицата на есента е основно действащо лице и в тази рецепта за палачинки"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. пюре от сварена тиква
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 големи
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • джинджифил - 1 щипка
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте пюрираната тиква с яйцата. Добавете брашното, пресято с бакпулвера, млякото, канелата, джинджифила и бъркайте.

Тестото трябва да стане малко по-гъсто от това за обикновени палачинки.

Загрейте малко мазнина в тиган и изпържете палачинките сипвайки по 1 чарпак.

Палачинките се сервират навити с плънка от мед и счукани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
31
21
10
Дай твоята оценка: