Начин на приготвяне
Приготвяне на сместа:
Разбийте с ръчна бъркалка яйцата, захарта и ваниловата захар. Добавете киселото мляко, олиото, брашното, смесено с бакпулвера и комбинирайте с ръчна бъркалка.
Намажете средно голяма тава за печене с олио, поръсете с брашно и изсипете половината от омесената смес.
Печете в добре загрята фурна на 180°C за 15 минути.
През това време пригответе пълнежа - измийте добре ябълките, обелете ги, почистете ги и ги настържете. Добавете към настърганите ябълки, грис, канела и разбъркайте.
Извадете тавата от фурната, подредете настърганите ябълки, изсипете останалата яйчена смес и върнете тавата във фурната.
Печете на 170°C за 30 минути.
Извадете готовия ябълков сладкиш от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.
Нарежете домашният сладкиш с ябълка на кубчета, поръсете с пудра захар.
Сервирайте и се насладете на един наистина ретро сладкиш :)