Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме съставките за сухата смес – кафява кристална захар, царевичен грис, пълнозърнесто брашно, фино царевично брашно, сода, ванилия на прах, брашно от рожков и разбъркваме.
В друг дълбок съд рендосваме обелената оранжева тиква цигулка. Към нея прибавяме едро натрошените орехи, канелата и разбъркваме, за да се смесят.
Намазваме с шарлан кръгла тава и напудряме с брашънце. Разделяме сухата смес на 4 части – 3 еднакви и една малко по-малка.
Поръсваме дъното на тавата с първата част от 3-те по-големи. Отгоре разпределяме 1/3 от тиквената плънка (така че да има навсякъде равномерно и по краищата и в средата).
И редуваме: пак брашнена смес, плънка, суха смес, плънка и накрая завършваме с 4-тата част (по-малката) от сухата смес.
Поръсваме отгоре с шарлан в различни посоки (както е на снимките) и печем на 200 градуса за около 35-40 минути до златиста коричка.
Вече изпечен нашия тиквен сладкиш, покриваме, за да омекне.
Уникално лесен, здравословен сладкиш, който е и много вкусен – постен сладкиш с тиква!
Ароматен и здравословен сладкиш с тиква, подходящ за закуска, услаждаща престоящия ден!
Чудно Вкусно!