Окономияки - японска палачинка

ЙоанаЙоана
Новак
28
94
742
24/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 245
  • Преглеждания за месеца587
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.

Тиган за палачинки от две части - 19 см-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган за палачинки от две части - 19 см
24.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Иновативен тиган за вкусни и пухкави палачинки!

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Светлана Стоянова
От това количество продукти , но с 2 яйца, стават 2 -3 порции. Трябва да добавите и щипка сол.
0
0