Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Окономияки - японска палачинка

Окономияки - японска палачинка

ЙоанаЙоана
Новак
28120
Окономияки - японска палачинка1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Хайде сега бързо, бързо да направите на всички вкъщи по една японска палачинка за обяд - няма как да не ви се хареса това ястие"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/4 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бекон - 3 резена
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светлана Стоянова
Светлана Стоянова
От това количество продукти , но с 2 яйца, стават 2 -3 порции. Трябва да добавите и щипка сол.
23.09.2017 21:42