Панирани сиренца за неочаквани гости

06/07/2019
"За домакиня, която знае как се приготвят панирани сиренца, неочаквани гости няма - само добре нагостени "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 006
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • сирене - 170 г краве
  • синьо сирене - 50 г
  • крема сирене - 120 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • черен сусам - 2 с.л.
  • яйца - 1 - 2 бр. за панировка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всеки често се случва да има неочаквани гости и да трябва да импровизира в кухнята, за да се представи добре пред тях и да ги посрещне подобаващо.

Ето една идея за уж обикновени панирани сиренца, които всъщност са необикновени и по-интересни.

С рецептата просто ви давам един пример, но вие може да сложите и различни типове сирена според това какво се намира в хладилника ви, когато изненадващо трябва да спретнете трапеза и да приготвите от нищо нещо.

При мен имаше остатъци от тези сирена, съчетах ги и в компания с черния сусам се получи нещо възхитително. Добре би се получило и с козе сирене, овче сирене, също така, ако се добави пармезан на прах, единственото условие е да има крема сирене, за да има спойка и стане твърда, но кремообразна паста.

Натрошете или намачкайте сирената в купа заедно с черния пипер.

Добавете черния сусам, разбъркайте и приберете в хладилник да стегне.

От сместа направете топчета. Оформете ги всички наведнъж и след това ги овалвайте в брашно, потапяйте в яйцето, пак в брашно и завършете с яйце. Аз го правя с лъжица, иначе ще трябва да миете ръцете си след всяко топче и така би станало много трудно.

Веднага след като извадите от последното потапяне в яйцето, пускайте топчетата в сгорещено на умерен огън олио. За секунди панираните сиренца са готови, затова щом станат златисти, ги изваждайте върху кухненска хартия.

Поднесете топли с млечен, доматен или майонезен сос. Ако нямате подръка, ще ви споделя как ги поднасям аз и много ми харесва - просто обелвам и нарязвам един хубав домат, подправям го с много зехтин, морска сол и ситно нарязан чесън.

Тези панирани сиренца за неочаквани гости са разкош.

Неизменната комбинация - домати, сирене и чесън!

Успех и добър апетит!

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ники
Ники
01.08.2020 17:38
Изглеждат страхотно тия пухчовци,определено ще са вкусни!
1
0