Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Моето сполучливо руло от тиквички

Моето сполучливо руло от тиквички

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Моето сполучливо руло от тиквички
Снимка: Галя Николова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"В сезона на тиквичките не пропускайте да изненадате всички с това изключително вкусно и сполучливо руло от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 700 г
  • яйца - 2
  • копър - връзка пресен
  • сирене - 200 г
  • царевично нишесте - 3 с.л. натурално
  • брашно - 5 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За плънката
  • крема сирене - 200 г
  • копър
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и настъргват на ситно ренде. Посоляват се леко и оставят да си пуснат водата за около 25 мин, след което се изстискват добре. Фурната се загрява на 200 градуса.

Използва се голяма правоъгълна тава, по възможност тези, които идват с фурните, и се застила с хартия за печене.

Към отцедените тиквички се прибавят яйцата, нарязания на дребно копър, настърганото сирене, пасираните скилидки чесън и олиото.

Цялата смес се разбърква. Добавят се брашното и нишестето и отново обърква.

Сместа се разстила на хартията за печене. Пече се в загрята фурна за около 15 мин или до зачервяване на блата.

Готовият блат с тиквички се обръща върху влажна кърпа, отлепя се хартията.

Намазва се с крема сиренето и поръсва с копър. Върху него се нарежда шунка тънко нарязана.

Завива се рулото от тиквички и се стяга с кърпата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: