Начин на приготвяне
Измит патладжан се нарязва на кръгчета и поръсваме със сол. Оставя се за кратко и се изплаква от горчивината.
Подсушава се с кърпа и нареждаме в тава. Поръсваме с олио и печем на 200°C за 20 минути или до леко златисто.
Всяка филия се разточва леко с точилка и срязва а две равни части. Върху едната половина поставяме половин парче бекон. Отгоре се нарежда кръгче печен патладжан, поръсваме с шарена сол и завършваме с тънка плочка кашкавал.
Захлупва се с втората половина от хляба. Притиска се отгоре сандвичът с две ръце, леко да слепне. В купа се разбиват яйцата, добавяме прясно мляко.
В тиган се загрява олио и бучка масло. Всеки сандвич с патладжан се топи от двете страни в панировката и пържим от двете страни до златисто.
Сервираме пържените филии за закуска още топли!
Маже да се приготвят и с пълнозърнест хляб!
Коментари