Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Кръгла тава с диаметър - 26 см.
Отваря се бутертестото, размразено, и заедно с хартията се поставя в тавата. Не се изрязва нищо от него, защото по-късно ще се оформи борд. Оставя се настрана.
Доматите се нарязват на малки шайби, също и моцарелата.
Така, както е поставено тестото в тавата, само се надупчва на няколко места с вилица и върху него се подреждат кръгчетата домати едно до друго из цялото тесто. Подправят се със сол, черен пипер, малко риган и малко накъсани листа босилек.
Отгоре се подреждат кръгчетата моцарела, едно до друго, без да се застъпват. Отново следват кръгчета домати, подправят се със сол, черен пипер, малко риган и малко босилек.
Залива се със струйка зехтин.
По края на тестото се оформя борд, ръб, като се прибира навътре.
Печете пицата Капрезе на 180 градуса за около 40-45 мин.
Източник: Fatto in casa da Benedetta