Начин на приготвяне
Първо нарежете патладжаните на тънки кръгчета, посолете ги и ги оставете, докато им излезе горчивината. След това ги измийте и ги подсушете добре.
Нарежете доматите на кръгчета със същата дебелина като патладжана. В 2 термоустойчиви чинии, леко намазнени предварително, започнете да редите кръгообразно патладжан, домат и редувайте докрай.
Накрая поръсете със сол на вкус и по няколко щипки босилек, риган и мащерка. По желание към ястието могат да се добавят и тънко нарязани филийки чесън.
Щедро полейте със зехтин и сложете чиниите за се пекат за около - 20-30 минути или докато патладжанът омекне.
Коментари
Яде се най-добре с моцарела и маслини.
И току що топъл опечен хляб.
Много добре върви с бяло сухо вино