Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Печено Капрезе с патладжан

Печено Капрезе с патладжан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печено Капрезе с патладжан1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Семпла, ароматна и много вкусна печена салата Капрезе си търси пивко бяло вино за приятна компания"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям, но не дебел
  • домати - 2 с дебелината на патладжана
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - няколко щипки
  • риган - няколко щипки
  • мащерка - няколко щипки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете патладжаните на тънки кръгчета, посолете ги и ги оставете, докато им излезе горчивината. След това ги измийте и ги подсушете добре.

Нарежете доматите на кръгчета със същата дебелина като патладжана. В 2 термоустойчиви чинии, леко намазнени предварително, започнете да редите кръгообразно патладжан, домат и редувайте докрай.

Накрая поръсете със сол на вкус и по няколко щипки босилек, риган и мащерка. По желание към ястието могат да се добавят и тънко нарязани филийки чесън.

Щедро полейте със зехтин и сложете чиниите за се пекат за около - 20-30 минути или докато патладжанът омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329133
Потребител#329133
Чудесна рецепта!
24.06.2023 00:06
любител-готвач Попински
любител-готвач Попински
Благодаря, Илария - следвах рецептата и се получи отличен резултат.
Яде се най-добре с моцарела и маслини.
И току що топъл опечен хляб.
Много добре върви с бяло сухо вино
03.08.2013 21:13
2
Банева
Банева
добре изглежда,ще го пробвам
29.07.2013 00:02
Прост, та Дрънка
Прост, та Дрънка
Забравих да питам: По какво да позная, че чиниите са вече опечени?
28.07.2013 21:28