Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пукани чушлета за барбекю с чеснов сос

Пукани чушлета за барбекю с чеснов сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пукани чушлета за барбекю с чеснов сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Пикантни, ароматни и само на една ръка разстояние - перфектните пукани чушлета"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 10 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • заквасена сметана - 200 г
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, цепнете им връхчетата, за да не се пукат при печене. Поставете ги върху нагрята скара и опукайте от всички страни, до желания загар.

Горещите чушлета поставете в малък съд с капак. Залейте ги с зехтина и лимоновия сок, затворете съда и оставете така да се задушат за 10-15 минути.

През това време разбъркайте заквасената сметана със счукания чесън, нарязания на ситно копър и сол на вкус, разбъркайте и оставете така в хладилника, докато чушлетата се задушат.

Върху чиния за сервиране направете тънко канапе от чесновия сос, подредете чушлетата отгоре, а върху тях разпределете останалия чеснов сос, така че дръжките им да се виждат.

Залейте чушлетата с маринатата, в която са престояли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: