Начин на приготвяне
Измийте чушките, цепнете им връхчетата, за да не се пукат при печене. Поставете ги върху нагрята скара и опукайте от всички страни, до желания загар.
Горещите чушлета поставете в малък съд с капак. Залейте ги с зехтина и лимоновия сок, затворете съда и оставете така да се задушат за 10-15 минути.
През това време разбъркайте заквасената сметана със счукания чесън, нарязания на ситно копър и сол на вкус, разбъркайте и оставете така в хладилника, докато чушлетата се задушат.
Върху чиния за сервиране направете тънко канапе от чесновия сос, подредете чушлетата отгоре, а върху тях разпределете останалия чеснов сос, така че дръжките им да се виждат.
Залейте чушлетата с маринатата, в която са престояли.