Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чушлета в сладко-кисел сос

Пукани чушлета в сладко-кисел сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пукани чушлета в сладко-кисел сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Пикантни пукани чушлета, от които все ни се иска да си бяхме приготвили повече!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1.5 кг
  • оцет - 1 л
  • захар - 1 кг
  • сол - на вкус
  • копър - 2 връзки
  • чесън - 2 - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете лютите чушлета за съвсем кратко от двете страни. Смесете захарта с оцета и сол на вкус. Сложете на котлона да заври. Варете докато се разтопи захарта.

Сложете чушлетата в купа. Към тях добавете нарязания копър и нарязаните скилидки чесън.

Залейте ги с горещата марината. Разбъркайте добре и оставете да изстинат.

Подредете чушлетата в бурканчета и ги залейте с маринатата (ако не ви стигне, направете допълнително).

Затворете бурканчетата и ги оставете на сухо и хладно място.

Пуканите чушлета в сладко-кисел сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: