Патладжанени пурички с извара

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019104
08/07/2019
"Свежи предложения с патладжани за ценители - хапвате и не може да спрете "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дълги ленти. Посолете и оставете за 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Подсушете с кухненска салфетка.

Изпечете патладжана на грил тиган, след което го овкусете със зехтин и ситно нарязан копър.

В купа разбъркайте изварата със ситно нарязан чесън и копър.

Върху всяка лента патладжан намажете надебело от изварата. Завийте на патладжанени рулца. Подредете в чиния за сервиране.

В тиган изсипете доматеното пюре. Сгъстете го на умерен огън.

Отдръпнете от котлона и тогава овкусете със зехтин и счукан чесън.

Полейте доматения сос върху пуричките и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар