Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Патладжанени пурички с извара

Патладжанени пурички с извара

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Патладжанени пурички с извара
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
08/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Свежи предложения с патладжани за ценители - хапвате и не може да спрете"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • извара - 200 г
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • доматено пюре - 250 мл
  • сол
  • зехтин
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дълги ленти. Посолете и оставете за 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Подсушете с кухненска салфетка.

Изпечете патладжана на грил тиган, след което го овкусете със зехтин и ситно нарязан копър.

В купа разбъркайте изварата със ситно нарязан чесън и копър.

Върху всяка лента патладжан намажете надебело от изварата. Завийте на патладжанени рулца. Подредете в чиния за сервиране.

В тиган изсипете доматеното пюре. Сгъстете го на умерен огън.

Отдръпнете от котлона и тогава овкусете със зехтин и счукан чесън.

Полейте доматения сос върху пуричките и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: