Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца във фолио

Пилешки крилца във фолио

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пилешки крилца във фолио7 / 7
08/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Печете до апетитен загар и ... няма да ви кажем какво следва след това"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1.5 кг
  • лимонов сок - от 2 бр. лимони
  • масло - 65 г (1/2 пакетче от 125 г)
  • картофено пюре - 4 с.л. (на прах)
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • пипер меланж - 1 к.л. микс (черен, бял, розов пипер)
  • чесън на прах - 10 г
  • сол - 1 к.л.
  • сушени зеленчуци - 2 ч.л. фино смлени микс (морков, целина, праз, лук)
  • магданоз - 1 ч.л. сушен и стрит
  • копър - 1 ч.л. сушен и стрит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се почистват от останали перушини, измиват се и изцеждат от водата в гевгир. Прехвърлят се в купа, поливат се със сока от 2 бр. лимони и се оставят на хладно за 30 минути.

След това се оцеждат и се прехвърлят на порции в тиган със загрятото краве масло. Не се пържат, а само се задушават в маслото, докато сменят цвета си и побелеят.

В купа се смесват картофено пюре, пушен червен пипер, микс пипер меланж, чесън на прах, сол, микс фино смлени сушени зеленчуци, стритите сушени копър и магданоз.

Разбъркват се хубаво и всяко крилце, веднага след като се извади от тигана с маслото, се потапя и овалва, след което се изтръсква от излишното количество и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.

След като се наредят всички крилца в тавата, отгоре се поливат с останалото масло в тигана.

Тавичката се покрива с два листа алуминиево фолио и се пече на средна решетка и включен вентилатор в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.

След това фолото се маха и крилцата се връщат във фурната за десетина минутки, докато хванат апетитен загар.

По желание може да поднесете готовите пилешки крилца във фолио с този Лют сос за дюнер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: