Начин на приготвяне
Ще ви е необходимо само средната част от крилцата.
В единия край с нож направете прорез на месото до кокала. Отлепете месото и с пръсти го избутайте да стигне до другия край. Обърнете месото така, че кожата да отиде от вътре.
Получавате джобче, което виси на двете тънки кокалчета. Посолете външната страна.
Нарежете на ситно всички продукти за плънката. Сложете щипка черен пипер и ако е необходимо, посолете. С малка лъжичка напълнете всички джобчета, като внимавате да не ги откъснете от кокалчетата.
Панирайте първо в брашно, потопете в разбитите яйца и оваляйте хубаво в галета. Изпържете крилцата от всички страни в загрято, но не много горещо олио.
Извадете пърженото пиле за кратко върху кухненска хартия. Увийте кокалчето с фолио и ги сервирайте топли.
Пълнените пилешки крилца са много вкусни!
Коментари