Начин на приготвяне
Всички сухи съставки - брашното, солта, черният пипер, лютият и сладкият червен пипер и чесънът на прах се смесват в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата и млякото.
Крилцата разделете на 2 части всяко и ги почистете. Посолете ги, топвайте бързо всяко крилце в млечната смес, след това овалвайте в сухата и ги оставете на студено за около 20 мин.
Пускайте панираното пиле да се пържи до златисто в сгорещена мазнина.
Загрейте в купичка лютия сос с маслото и оцета и залейте със соса готовите пилешки крилца Бъфало.
Забележка: Добре е да добавите кайенски пипер към подправките, ако имате такъв.
Обикновено тези пилешки крилца се поднасят със сос със синьо сирене, за който трябва да разбъркате 250 г майонеза, 200 г заквасена сметана, 60 г натрошено синьо сирене, малко дижонска горчица на вкус, 1 ч.л. сос Уорчестър, малко пресен или сух чесън на прах заедно със сол и черен пипер, отново на вкус.