Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца Бъфало

Пилешки крилца Бъфало

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пилешки крилца Бъфало1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пригответе тези ароматни пилешки крилца Бъфало, а те гостите сами ще дойдат, привлечени от неустоимия им аромат"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - за пържене
  • брашно - 125 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян + 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • за соса
  • лют сос - табаско или друг, на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • оцет - 2 ч л бял винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сухи съставки - брашното, солта, черният пипер, лютият и сладкият червен пипер и чесънът на прах се смесват в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата и млякото.

Крилцата разделете на 2 части всяко и ги почистете. Посолете ги, топвайте бързо всяко крилце в млечната смес, след това овалвайте в сухата и ги оставете на студено за около 20 мин.

Пускайте панираното пиле да се пържи до златисто в сгорещена мазнина.

Загрейте в купичка лютия сос с маслото и оцета и залейте със соса готовите пилешки крилца Бъфало.

Забележка: Добре е да добавите кайенски пипер към подправките, ако имате такъв.

Обикновено тези пилешки крилца се поднасят със сос със синьо сирене, за който трябва да разбъркате 250 г майонеза, 200 г заквасена сметана, 60 г натрошено синьо сирене, малко дижонска горчица на вкус, 1 ч.л. сос Уорчестър, малко пресен или сух чесън на прах заедно със сол и черен пипер, отново на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: