Моят сполучлив гръцки сладкиш

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
09/07/2019
"Всичко, което са ви казали за гръцките сладкиши, е вярно - уникално вкусни са "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 398
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте белтъците на пухкав крем, като добавяте захарта една по една супени лъжици.

Прибавете гриса на тънка струя при непрекъснато бъркане, накрая прибавете канелата, карамфила и бакпулвера, разбъркайте.

Прибавете натрошените на едро орехови ядки при непрекъснато и бавно бъркане в една посока до еднородна смес.

Сипете сместа в предварително намаслена тава, заравнете сладкиша отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 35 минути.

Извадете тавата с готовия гръцки сладкиш и оставете да се охлади.

Сварете сиропа, като смесите всички съставки, и варете за 2 минути след завиране.

Залейте охладения сполучлив гръцки сладкиш с горещия сироп.

След като се охлади напълно и поеми всичкия сироп е готов за сервиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
лесно и вкусно
0
0