Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Моят сполучлив тутманик

Моят сполучлив тутманик

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Моят сполучлив тутманик
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Сполучлив тутманик може да приготвите по тази рецепта - лесно е"

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • кисело мляко - 250 г
  • топла вода - 100 мл
  • суха мая - 14 г
  • яйца - 3 + 1 белтък
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода, яйцата, киселото мляко и олиото) слагаме в хлебопекарна на програма Месене.

Докато меси хлебопекарната, си правим смес от 1 яйце и натрошено сирене.

Втасалото тесто разделяме на 10 равни части от 155 г. Оформяме топчета.

Всяко топче разточваме елепсовидно около 30 см. По широката част слагаме от сместа и завиваме на руло.

По същият начин правим и останалите топчета на рула.

В намаслена тава 30 см поставяме 5 рула а следващите 5 преплитаме, така че да се образува решетка.

Оставяме тутманика да втаса на 50 градуса във фурната.

Намазваме с жълтък и печем на 160 градуса.

Моя сполучлив тутманик може да поднесете за закуска, а защо не да вземете за изпът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: