Начин на приготвяне
Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода, яйцата, киселото мляко и олиото) слагаме в хлебопекарна на програма Месене.
Докато меси хлебопекарната, си правим смес от 1 яйце и натрошено сирене.
Втасалото тесто разделяме на 10 равни части от 155 г. Оформяме топчета.
Всяко топче разточваме елепсовидно около 30 см. По широката част слагаме от сместа и завиваме на руло.
По същият начин правим и останалите топчета на рула.
В намаслена тава 30 см поставяме 5 рула а следващите 5 преплитаме, така че да се образува решетка.
Оставяме тутманика да втаса на 50 градуса във фурната.
Намазваме с жълтък и печем на 160 градуса.
Моя сполучлив тутманик може да поднесете за закуска, а защо не да вземете за изпът.