Начин на приготвяне
Нарязваме кашкавала и салама на малки кубчета, а маслините на колелца.
В купа разбиваме яйцата и прясното мляко с миксер за малко, добавяме и солта.
На тънка струйка добавете олиото и отново разбъркваме.
Смесеното брашното с бакпулвера, постепенно прибавяме към горните продукти в купата. Разбъркваме до еднородна смес.
Последно прибавяме нарязаните маслини, кашкавал и салам, внимателно разбъркваме с лъжица.
Застиламе дъното на формата за кекс с хартия за печене и изсипваме сместа.
Печем соления кекс на 180 градуса с вентилатор в предварително затоплена фурна.
Моят сполучлив солен кекс е идеален за сутрешна или следобедна закуска.
Коментари