Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Моят сполучлив турски сутляш

Моят сполучлив турски сутляш

Моят сполучлив турски сутляш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Деца, ако четете това, прибирайте се - приготвила съм ви страхотен турски сутляш"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 к.ч.
  • ориз - 1 водна чаша без един пръст
  • жълтъци - 1 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • кафява захар - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете в тенджера. В същата чаша, в която измерихте ориза, сложете 2 чаши вода. Включете котлона и варете на тих огън до извиране на водата.

През това време отделете от млякото (около 50-100 мл) и разтворете нишестето. Сложете жълтъка и разбъркайте с тел.

В почти готовия ориз налейте останалото количество мляко. Добавете захарта и ванилията. Сложете млякото със жълтъка и варете до готовност на ориза. Изключете и разпределете в купички. Сложете ги в дълбока тавичка. Налейте студена вода до средата на чашките.

Поръсете всяка купичка с малко кафява захар отгоре. Включете на 220 градуса на горен реотан и запечете сутляша до готовност.

Източник: Нефи

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: