Начин на приготвяне
Първо се сварява сироп от захар и вода, вари се 10 минути и сваляме от котлона. Добавя се сок от портокал, може и лимон, а също и малка лъжичка масло, да се разтопи.
Кадаифът е готов, не е суров. Оставяме сиропа леко да се охлади и заливаме кадаифа в подходящ съд.
Отгоре се покрива с прозрачно фолио и оставяме за 30-40 минути да попие. Приготвя се крем, като се загрява прясно мляко със захар да се разтопи.
Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко на кашичка и сипваме в горещото прясно мляко.
Разбърква се, докато се сгъсти на слаб огън, да не загори. Сваля се и добавяме 1 ч.л. масло, разбъркваме. В сух тиган се запичат лешници, като се разклаща тиганът за кратко.
После се сипват в торбичка и начукваме на едро с чукче. Настъргва се кора от половин портокал.
Прехвърлих с лопатка кадаифа в поднос, отгоре заливам с крем. Ползвам поне 3-4 от пудинга.
Отгоре се поръсва с печени лешници и поръсваме кора от портокал. Оставяме за 1 час в хладилника да стегне и сервираме. Сочно, ароматно и много вкусно изкушение е моят сполучлив кадаиф.