Начин на приготвяне
С миксер разбийте белтъците на пухкав крем, като добавяте захарта една по една супени лъжици.
Прибавете гриса на тънка струя при непрекъснато бъркане, накрая прибавете канелата, карамфила и бакпулвера, разбъркайте.
Прибавете натрошените на едро орехови ядки при непрекъснато и бавно бъркане в една посока до еднородна смес.
Сипете сместа в предварително намаслена тава, заравнете сладкиша отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 35 минути.
Извадете тавата с готовия гръцки сладкиш и оставете да се охлади.
Сварете сиропа, като смесите всички съставки, и варете за 2 минути след завиране.
Залейте охладения сполучлив гръцки сладкиш с горещия сироп.
След като се охлади напълно и поеми всичкия сироп е готов за сервиране.
Коментари