Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Моят сполучлив гръцки сладкиш

Моят сполучлив гръцки сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Моят сполучлив гръцки сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Всичко, което са ви казали за гръцките сладкиши, е вярно - уникално вкусни са"

Необходими Продукти

  • белтъци - 10 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • грис - 10 с.л. пшеничен
  • канела - 2 с.л.
  • карамфил - 1 с.л. млян
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехови ядки - 3 ч.ч. едро счукани
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте белтъците на пухкав крем, като добавяте захарта една по една супени лъжици.

Прибавете гриса на тънка струя при непрекъснато бъркане, накрая прибавете канелата, карамфила и бакпулвера, разбъркайте.

Прибавете натрошените на едро орехови ядки при непрекъснато и бавно бъркане в една посока до еднородна смес.

Сипете сместа в предварително намаслена тава, заравнете сладкиша отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 35 минути.

Извадете тавата с готовия гръцки сладкиш и оставете да се охлади.

Сварете сиропа, като смесите всички съставки, и варете за 2 минути след завиране.

Залейте охладения сполучлив гръцки сладкиш с горещия сироп.

След като се охлади напълно и поеми всичкия сироп е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
лесно и вкусно
09.07.2019 21:23