Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с микс Котани

Печена скумрия с микс Котани

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Печена скумрия с микс Котани
Снимка: Н.Акифова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Лесно е да приготвите ароматна и вкусна скумрия, когато имате подръка и верни помощници"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. големи
  • олио - 3 с.л.
  • подправка за риба - микс Котани
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате скумрията от вътрешностите и я режете на четири парчета, след това я измивате под течаща вода и я слагате в чиния.

След което отваряте пакета с рибената подправка на Котани и слагате две супени лъжици от подправката и стриваме хубаво рибата.

Взимаме една тава, мажем с олио дъното и нареждаме рибата.

Печем във фурната за 180°C за 40 минути.

Задължително сервирайте печената скумрия с лимон или ломонов сок.

По сочна и хубава печена скумрия никога не съм яла - вкусът идва от подправката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: