Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Моята сполучлива бишкотена торта

Моята сполучлива бишкотена торта

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Моята сполучлива бишкотена торта
Снимка: Галя Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ако на въпроса искате ли още торта, отговорът е Ъхъм с пълна уста, знаете със сигурност, че и вашата бишкотена торта е била сполучлива"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 48 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • пудинг - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.

От 200 мл прясно мляко, пудинга, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.

Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.

Във форма за торта с откачащ се ринг се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко.

На дъното в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.

Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват, там където е нужно.

Намазва се отново с крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне кремът.

Така подредената бишкотена торта се поставя в хладилника, за няколко часа, и след което се украсява по желание.

Аз посипах с настъргани бишкоти, смлени бадеми и украсих с нарязан банан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: