Начин на приготвяне
Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.
От 200 мл прясно мляко, пудинга, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.
Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.
Във форма за торта с откачащ се ринг се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко.
На дъното в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.
Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват, там където е нужно.
Намазва се отново с крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне кремът.
Така подредената бишкотена торта се поставя в хладилника, за няколко часа, и след което се украсява по желание.
Аз посипах с настъргани бишкоти, смлени бадеми и украсих с нарязан банан.