Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Моята сполучлива Бамя яхния

Моята сполучлива Бамя яхния

Моята сполучлива Бамя яхния
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само за майстори - за да приготвите сполучлива бамя яхния, ви трябва на първо място тази рецепта"

Необходими Продукти

  • бамя - 500 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • лютеница - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • лимони - 1 бр. сок
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита 500 г бамя сложих за 4-5 минути във вряща подсолена вода. Извадих и отцедих.

Задуших в олио и малко вода 1 глава нарязан лук. Като омекна, добавих 1 настърган морков и 3-4 скилидки ситно нарязан чесън.

Като остана на мазнина, добавих 3 настъргани домата, 1 с.л. лютеница (нямах доматено пюре) и 1 ч.л червен пипер.

Като поизвря, сложих бамята и сипах вода малко над нея. Варих под капак около 20 минути на 5 от 9 степени на котлона.

Овкусих яхнията със сол, магданоз и сока от 1 лимон.

В малко студена вода размих 1 с.л. брашно, налях, леко разбърках и след 5 минути е готово!

На тези, които обичат бамя, много ще им хареса тази бамя яхния! Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: