Нигири със сьомга

DeliciousCooksDeliciousCooks
Новак
2
7
3
11
09/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 313
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • филе от сьомга - 200 - 250 г
  • ориз за суши - 400 - 500 г
  • суши оцет - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • уасаби - по желание
  • джинджифил - по желание (туршия)
  • соев сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, оризът много старателно се измива. След това той трябва да се остави за отцеждане, като процесът отнема около час-час и половина.

Сваряването на ориза става в 400-500 мл вода, като се вари около 20-25 минути на средна температура.

След като минат 20-25 минути, съдът с ориза се оставя да постои още 5-10 минути на котлона.

Смесват се захарта и оцетът с ориза, след което се разбъркват с дървена лъжица. Сместа се оставя да поизстине за около час-час и половина.

Филето от сьомгата трябва да е добре почистено и да няма дребни костици.

Сьомгата се нарязва на малки парченца.

След като сместа е вече изстинала, с ръка се взема малко количество от ориза, прави се на топка, като върху нея се поставя вече нарязаното филе от сьомга.

Нигири със сьомга може да се яде по желание със соев сос, уасаби и джинджифил.

Добър апетит!

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар