Нигири със сьомга

DeliciousCooksDeliciousCooksНовак2
09/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • филе от сьомга - 200 - 250 г
  • ориз за суши - 400 - 500 г
  • суши оцет - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • уасаби - по желание
  • джинджифил - по желание (туршия)
  • соев сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, оризът много старателно се измива. След това той трябва да се остави за отцеждане, като процесът отнема около час-час и половина.

Сваряването на ориза става в 400-500 мл вода, като се вари около 20-25 минути на средна температура.

След като минат 20-25 минути, съдът с ориза се оставя да постои още 5-10 минути на котлона.

Смесват се захарта и оцетът с ориза, след което се разбъркват с дървена лъжица. Сместа се оставя да поизстине за около час-час и половина.

Филето от сьомгата трябва да е добре почистено и да няма дребни костици.

Сьомгата се нарязва на малки парченца.

След като сместа е вече изстинала, с ръка се взема малко количество от ориза, прави се на топка, като върху нея се поставя вече нарязаното филе от сьомга.

Нигири със сьомга може да се яде по желание със соев сос, уасаби и джинджифил.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар