Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене

09/07/2019
"Перфектните тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене - нападайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 684
  • Преглеждания за месеца5940
  • Преглеждания за седмицата1631
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.

Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество.

Подредете, като застъпете в едната част на ветрило в голяма чиния. Оставете така за половин час.

Тиквичките, трябва да овлажнят брашното на 100%. Ако видите, че по тях има сухо брашно, то оставете ги за още пет минути.

Загрейте тиган с олио и изпържете тиквичките до златисто.

Ще забележите, че олиото остава чисто при пържене, а тиквичките си остават чисти и златисти, както при първото зареждане на тигана.

Сервирайте пържените тиквички с чесново кисело мляко и пресен копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар